Priče iza scene

Izvestan osmeh

MUZIČКI DVOGLED

Način na koji se smejemo može odati sve naše tajne, pisao je Dostojevski. Smeh je najslađi u društvu, ali onaj koji najviše razotkriva najčešće skrivamo, pa zbog njega jedva čekamo da ostanemo sami sa sobom kako ga ni sa kim ne bismo delili. Ponekad osmeh može da pobegne u zagrljaj iza nečijeg ramena, samo da se ne bi odao. Кoliko li se samo slučajnih posmatrača nagledalo naših osmeha… U tom trenutku, moglo bi se reći, da su oni neka vrsta vaših saučesnika, jer za razliku od osobe koju grlimo, vide vaše nasmejano lice.

Ali, šta da se radi kada bismo najradije skakali od uzbuđenja ali ne smemo to baš da učinimo pred drugom osobom jer je ulog naše dostojanstvo? U sad već tradicionalnom Božićnom filmu „U stvari ljubav“, postoji scena koja može da bude eventualno rešenje – odemo iza zida i nečujno se drmusamo od sreće 5 sekundi, a potom se kao sasvim normalni vratimo kod osobe koja nas čeka i opušteno kažemo: “ok, to je sređeno.“ Dakle, kobajagi ležernost i nezainteresovanost mogu da budu samo još jedan dokaz da stvari nisu uvek onakve kao što izgledaju – možda vam je devojka onomad okrenula leđa baš da bi vam se osmehnula?

 

Opet, svima se ponekad u životu dese uzajamni osmesi, možda i sa nekim koga smo tek upoznali – naiđu iznenada niotkud, uhvate nas nepripremljene pa ih je onda i nepotrebno kriti. 50-tih godina prošlog veka, kao i muzika sve je bilo umerenije pa su i poljupci i držanje za ruku imali dublje značenje nego danas. Ali poljubac je, za razliku od smeha, oduvek krio brojna lica – iskren, lažan, površan, prolazan, strastven, polovičan… Zato se smeh češće pamti. A i ne može ga izazvati svako. Oni koji u tome uspeju, osigurali su trajno mesto u našem sećanju. Rekli bismo da postaju nezaboravni.

 

 

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.