Za decu

Новогодишња радост

Без обзира на све различитости, људи се сасвим сигурно могу сложити око једног – не постоји искренији поглед од оног који ће вам упутити дете и пас. Деца се у просеку смеју 400 пута на дан. Пас средње величине просечно махне репом око 258.492 пута током 24 часа! На неки начин, тај карактеристични покрет репићем има исту улогу у комуникацији код паса као и љубазни поздрав уз климање главом код људи. Када су сами – пси не машу репом, као што се ни ми не осмехујемо зиду.

Један од најлепших филмова о псима, који ретко које дете није гледало – Маза и Луња, почиње цитатом америчког ху мористе и каже следеће: у целокупној историји света постоји само једна ствар коју не можете купити новцем – махање псећег репића! И док су се малишани радовали Новој години због пуно поклона које ће добити, за махање репића вашег љубимца сасвим довољан поклон сте ви! А, ако вам је након новогодишње вечере случајно остала нека кост или рецимо кобасица – добаците је неком Луњи, тако ради сваки прави Деда Мраз!

И на крају, кад би могли, којом песмом би пси поручили људима да је љубав у Новој и свакој наредној години најбитнија’? Money can’t buy me love наравно! А прва након те је, наравно, легендарни затворски блуз из Мазе и Луње! 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=KhJcyrkfjQg&t=1s

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.