Klasična priča

Klavirski duo Meco i muzika savremenih srpskih kompozitora uživo

24. 05. 2021.

Klavirski duo Meco u sastavu Miloš Pavlović – Jelena Đajić, nastupiće 25. maja u sali Beogradske filharmonije. Pijanisti ističu da su posebno ponosni što će ovom prilikom izvoditi dela domaćih autora Vladimira Tošića i Svetislava Božića.

Sa istim repertoarom duo Meco nastupio je nedavno u Nišu, a očekuje se i koncert u Novom Sadu 28. maja. Urednici kulturne stanice Eđšeg program najavljuju kao „poletan minimalistički stil uz elemente vizantijske muzike“. Sva dela za projekat Muzika za klavirski duo savremenih srpskih kompozitora pisana su za klavir četvororučno i razlikuju se po načinu komponovanja.

Opus akademika Svetislava Božića broji preko dve stotine kompozicija različitih žanrova, a njegova dela izvođena su od Evrope, preko SAD-a do Japana. Publika će biti u prilici da premijerno čuje dve  njegove kompozicije.

Minimalizam se na našim prostorima najviše vezuje za ime Vladimira Tošića čije se kompozicije mogu čuti na koncertnim podijumima i festivalima širom sveta. Među njegovim najvažnijim delima izdvajaju se Varial, Dual, Trial, Voksal, Fisija, Fuzija, Altus…

Koncert počinje od 19h, a ulaz je besplatan.

  • Održavanju ovog koncerta pomogla je Organizacija muzičkih autora Srbije – SOKOJ.

 

Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

 

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.