Jazzmark

“DŽUNGLA”- NOVI SPOT NOVOSADSKOG SASTAVA MAJAMISTY TRIO

10. 11. 2020.

Majamisty TriO Jungle

Nakon što je nedavno objavio svoj treći album “Organic”, novosadski sastav Majamisty TriO, koji čine, kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Lav Kovač i pijanistkinja Maja Alvanović, snimio je ove jeseni spot za numeru Jungle sa pomenutog albuma.

“Jungle predstavlja potragu za izgubljenim rajem. Brzina života koje živimo učinila je da zaboravimo da je raj za kojim tragamo, kao i borbe koje u životu vodimo, zapravo u nama samima. Ovaj video snimljen je u prelepim kutkovima Fruške gore i naša je oda prirodi koja nas uvek vraća našem iskonskom biću.”

U videu se prepliću jezero Moharač i gusta šuma Popovice kao suprotnosti fluidnosti našeg bića i divljine našeg uma.

Kameru i montažu potpisuje Mistyland production, režiju Maja Alvanović i Lika Al Robei, dron Marko Stepanović, a glavnu ulogu Gabriella Benak.

 

Album “Organic” možete poslušati i nabaviti ovde.

Nekoliko osvrta kritike:

“Srpska pijanistkinja Maja Alvanović, imaginativna kompozitorka i virtuozni izvođač, u poslednjih deset godina je stvorila jedinstveno očaravajuću muziku. Na albumu “Organic” Majamisty TriO zatičemo u introspektivnom raspoloženju dok istražuje uzvišene zvukove u intimnom okruženju.” Hrayr Attatian, All About Jazz

“Taman kad pomislite da je svetu samo falio još jedan klavirski trio, pojavio se novi, da ponosno stoji u prvom redu. Njegovi članovi bi trebalo da budu poprilično zadovoljni ovim dobrim albumom”. Simon Adams, Jazz Journal

Majamisty TriO Jungle, jezero Moharač

“Na ulazu nas dočekuje Malina, sjajnim arco solom sa mirisom istoka, u iščekivanju Majinog javljanja u arpeđo spustu. Dalje jurimo kroz džunglu: pada mi na pamet Franka Potente u Run Lola Run, e.s.t. i Nik Bärtsch’s Ronin su jasni uzori ovakvog gruva, ali je teško odoleti i jednom našem – Dejanu Ilijiću i Eyot, posebno kako numera teče ka kraju. Pa, zapravo smo to i čekali, da novi srpski džez talas postane standard, sa kolegama-prijateljima koji jedni druge nadahnjuju. Kovač efektno menja ritam iz užurbanog u posrtajući, na izlazu iz džungle i pred novim svetlom.” Voja Pantić, Politika, “Džezuju li balinežanske žabe?”

“Taj isti ton (na prepariranom klaviru), uz šum i zveckanje, improvizaciju kontrabasa i hipnotišući ritam perkusija nastaviće da gradi napetu atmosferu u Jungle. Iščekivanje će trajati više od pola kompozicije, sve dok ne počne da provejava po neki optimističan ton i stvari konačno počnu da dolaze na svoje mesto. Smirenje, uprkos činjenici da je džungla zapravo oko nas”. Ivana Ljubinković, ClassicAll, “Dnevnik Džez putovanja”


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

1 Comment

  1. […] i po dana od objavljivanja spota za numeru Jungle sa albuma „Organic“ (Mistyland, 2020), novosadski sastav Majamisty Trio (kontrabasista […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.