Jazzmark

Majamisty Trio objavio je novi spot za numeru Longing: čežnja kroz crno-beli objektiv

29. 12. 2020.

Majamisty TriO: Longing

Mesec i po dana od objavljivanja spota za numeru Jungle sa albuma „Organic“ (Mistyland, 2020), novosadski sastav Majamisty Trio (kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Lav Kovač i pijanistkinja Maja Alvanović), snimio je spot za Longing. Autor muzike je Ervin Malina, režiju, kameru i montažu potpisuje Mistyland production, a glavnu ulogu Lika Al Robei. „Ova ošamućujuća kompozicija koju su Majamisty Trio premijerno izveli letos u Novom Sadu bio je jedan od najlepših momenata Piano City festivala 2019“ (Majamisty TriO i album „Organic“: dnevnik džez putovanja).

Džez kritičar Voja Pantić je u svom preciznom, ali i vizionarskom, osvrtu na Longing pisao za „Politiku“ sredinom godine:

„Autor numere Malina (picikato) i Kovač (blagi reverb) definišu ritam koraka za pravu kinematografsku scenu. Neki dugačak most kojim prolazi glavna glumica u tom ritmu, desna ruka prati njenu žudnju, trileri šum reke koja protiče ispod. Završava se novim motivom u desnoj ruci, odgovarajući onom prvom sa više dinamike i ritmičkih pokleka.“

 

 

Majamisty Trio pojavio se prvi put na srpskoj i svetskoj sceni kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović pre tačno 10 godina. Alvanović je tada napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. Početkom 2021. objaviće i treći spot sa poslednjeg albuma.

Majamisty Trio foto: Olja Radmanović

U deceniju stala su tri objavljena albuma, Mistyland iz 2011. godine, Love iz 2014 i Organic iz 2020, brojni zapaženi nastupi na domaćim džez festivalima, sjajne recenzije i prikazi u relevantnim inostranim džez medijima, pa čak i uspešna distribucija CD-ova u dalekom Japanu i gostovanja na internacionalnim scenama, od Kijeva i Sofije, do Beča i Londona.

Njihov koncert “Open air studio” iz 2019. godine, od nedavno je uvršten u program Internacionalne medijske mreže Stingray DJazz TV.

Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.