Klasična priča

Novogodišnji Baby Artysh koncerti

20. 12. 2021.

Program Baby Artysh podrazumeva interaktivne koncerte za bebe i decu uzrasta do tri godine i njihove roditelje. Ovog vikenda, 25.12. i 26.12 biće održana dva novogodišnja Baby Artish koncerta u Artget galeriji Kulturnog centra Beograda.

Program je zabavno-edukativnog karaktera i izvode ga visokoškolovani muzički izvođači. Koncerti traju oko 45 minuta i podrazumevaju pažljivo odabrane kompozicije klasične i dečije literature i autorske kompozicije pisane posebno za programe koncerata Artysh Lab- a. Deca i roditelji slušaju i učestvuju sa rekvizitima kao što su dečije udaraljke i šarene marame. Koncert vodi jedan od članova tima i provodi svoju publiku kroz niz aktivnosti i informacija o numerama koje se izvode.

Neda Aleksić, pijanistkinja i idejni tvorac ovog divnog projekta kaže da deca na ovim koncertima najviše uživaju u tome što i sami aktivno učestvuju tako što koriste jednostavne dečije instrumente poput zvečki i drvenih štapića. A pored interakcije sa roditeljima i izvođačima, značajno je i to što uspostavljaju igru i sa svojim vršnjacima. „Muzičke aktivnosti u ovako stimulativnom okruženju su ne samo lepe i zabavne, već i korisne. Istraživanja su pokazala da rana izloženost muzici i muzičkim aktivnostima ima brojne blagodeti u razvoju dece – poboljšane kognitivne sposobnosti, izgradnju neuronske mreže koja je u osnovi razvoja jezičkih veština, razvoj fine motorike kao i oslobađanje dopamina koji utiče na lučenje drugih hormona koji izazivaju osećaj sreće, euforije i imaju ulogu u sistemu nagrade i motivacije”, objašnjava Neda.

Termini su prepodnevnim satima su u 9:45 i 11:15 (subota), i u 10h i 11:30 (nedelja). Info i rezervacije putem mejla zvrc@artyshlab.org ili Viber aplikacije, porukom, na broj 0656686506. Učešće na koncertu je 800 RSD za jednog odraslog i dete.

Broj mesta je ograničen i obavezna je rezervacija. U skladu sa preventivnim merama u epidemiološkoj situaciji izazvanom virusom Korona, za prisustvo na koncertu je obavezno da odrasli koji dolaze sa decom dostave dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su preležali Kovid u prethodna dva meseca, kao i da koriste zaštitne maske tokom koncerta. Članovi tima koji izvode program ispunjavaju navedene uslove.

Artysh Lab možete pratiti na sledećim adresama:

WEB sajt: http://artyshlab.org/
FB stranica https://www.facebook.com/koncertizabebeidecu
Instagram: https://www.instagram.com/artysh.lab/


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.