Jazzmark

Alice in WonderBand najavljuje: 7 1/2 dana pesme i ritma

30. 04. 2020.

Već na prvi pogled su privlačni zbog zvog svog neobičnog imena: Alice in WonderBand. Ovaj krajnje neobičan duo koji od zvuka uistinu stvara čuda, čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. I kao što im se imena rimuju, tako se i njihovi ritmični pokreti, ples i pevanje savršeno uklapaju. Prava muzičko-umetnička simbioza.

Alice in WonderBand: Marko Dinjaški i Ana Vrbaški. Photo by: Igor Stević

Alice in WonderBand je muzičko-pozorišna trupa poznata po tome što tradicionalnu muziku Balkana izvodi uz pratnju telesnih perkusija. Odnoseći se prema telu kao prema instrumentu, ovi umetnici na jedinstven način oživljavaju i oblikuju neke od najlepših pesama iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Albanije. Uzbudljiv i inovativni performans ne prikazuje samo njihovu kreativnost i veliki rad, već govori o tome kako život i umetnost dovesti u harmoniju sa prirodom.

U sve rečeno moći ćete da se uverite od večeras, prateći njihov YouTube kanal. Od 30. aprila u 18h pa do 07. maja u 23.59 biće dostupna pozorišna predstava (snimak iz Srpskog narodnog pozorišta) kao i ekskluzivni koncert koji su prošle nedelje Ana i Marko snimili u svom domu na Fruškoj Gori. Iza scene, značajnu podršku pružaju im režiserka Višnja Obradović i dizajner zvuka Goran Vujičin.

Takođe, na njihovom YouTube kanalu možete pratiti radionice ritma za decu pod nazivom „Detlići“. Svake subote i nedelje u 10h tu su dve nove radionice za decu od 6 do 12 godina, a i odrasle raspoložene za učenje kroz igru. U pitanju su pesme/brzlice/tapšalice, koje razvijaju muzičke sposobnosti, dikciju, koordinaciju pokreta, koncentraciju i pamćenje. Pesmice su u trajanju od minut, minut i po, a radionice 3 minuta.


Podržimo naše umetnike!

Zapratite njihov YouTube kanal, ili priložite donaciju na paypal.me/vrbaskiana.

 


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.