Jazzmark

U susret prvom festivalu telesne muzike u Srbiji

04. 06. 2022.

Festival telesne muzike Novi balkanski ritam održaće se u Sremskim Karlovcima od 22. do 25. septembra. Osim domaćih umetnika, na prvom festivalu ove vrste kod nas, ali i u regionu očekuju se svetski plesači i telesni perkusionisti koji će posetiocima prikazati šarolikost muzike i ritmova Latinske Amerike, Afrike, Evrope, kao i Balkana. A sve to bez instrumenata, odnosno samo uz korišćenje sopstvenog glasa i tela.

Inicijativu za festival je pokrenuo jedan od naših najpoznatijih dua kada je telesna muzika u pitanju Alice in Wonderband. Uz njihovu radionicu, polaznici će moći da pohađaju i radionice svetskih zvezda kao što su Maks Polak (SAD/Austrija), Ben Šic (Nemačka) i Anja Lombart (Španija).

Festival Novi balkanski ritam  je, po ugledu na festival Bodi ritam u Hamburgu, zamišljen kao niz radionica i nastupa. Festival otvara koncert balkanske muzike Alice in WonderBand u četvrtak uveče, a u petak i subotu se dešava ukupno osam radionica telesne muzike, svaka u trajanju od sat i po vremena, sa domaćim i stranim predavačima. Petak je veče za Otvorenu scenu, na kojoj će imati prilike da nastupaju svi koji to žele. Fokus će biti na pevanju i telesnim perkusijama, a tu mogu da se pronađu i plesači, oni koji se bave folklorom, horskim pevanjem, ali i svi koji se bave world ili etno muzikom. U subotu uveče je prezentacija festivala, zajednički koncert učesnika i predavača. U nedelju se završava edukativni deo festivala sa dve radionice.

 

Kako bi se  Novi balkanski ritam uopšte održao, pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava koja traje do 16. juna, a svako ko priloži određenu donaciju može da se prijavi za neku od nagrada, odnosno radionica. Pogledajte ovde.

Ukoliko ste voljni i u mogućnosti da podržite ovaj festival možete to učiniti na sledeći način:

Primalac: Udruženje Loud Crowd, Đevđelijska 13
Svrha plaćanja: Donacija za Festival „Novi balkanski ritam“, broj kampanje: 11579
Šifra plaćanja: 288
Broj računa: 265-1740310002176-21 Raiffeisen banka AD Beograd
Poziv na broj (obavezno): 11579
U svrhu plaćanja 
upišite i željenu nagradu, ukoliko ste je izabrali.


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.