Jazzmark

Џез пожуда - труба и саксофон

14. 06. 2018.

Какву музику највише волите да слушате на радију док се, рецимо, возите или одмарате? Да ли се зауставите на некој станици када чујете песму из младости, брзи ритам или можда неку обичну љубавну ствар? Ако је последње наведено ваш избор врло је вероватно да сте романтична особа, насупрот оних које тугаљиви стихови гњаве и којима је још једна љубавна песма последње што им треба у животу, да парафразирамо цитат из филма Mo’ better blues.

Mo’ better, као друга страна чистих емоција, је жаргонски израз за страсно вођење љубави – као да је последњи пут, али не из наклоности већ из чисте пожуде: ‘Ми се не забављамо, ми само имамо “mo’ better“ споразум’. Шта би онда био Mo’ better blues? Пожуда која би могла да траје сатима, али између џез трубе и саксофона.

Наша плејлиста почиње баш зато присећањем на истоимени филм и мелодију Винтона Марсалиса коју смо слушали гледајући Дензела Вошингтона, а наставља у фином ритму легендарних џез дувача – Мајлс, Бејкер, Гец, Паркер…. Укратко, труба и cаксофон за свако доба дана!


ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.