Jazzmark

U susret prvom festivalu telesne muzike u Srbiji

04. 06. 2022.

Festival telesne muzike Novi balkanski ritam održaće se u Sremskim Karlovcima od 22. do 25. septembra. Osim domaćih umetnika, na prvom festivalu ove vrste kod nas, ali i u regionu očekuju se svetski plesači i telesni perkusionisti koji će posetiocima prikazati šarolikost muzike i ritmova Latinske Amerike, Afrike, Evrope, kao i Balkana. A sve to bez instrumenata, odnosno samo uz korišćenje sopstvenog glasa i tela.

Inicijativu za festival je pokrenuo jedan od naših najpoznatijih dua kada je telesna muzika u pitanju Alice in Wonderband. Uz njihovu radionicu, polaznici će moći da pohađaju i radionice svetskih zvezda kao što su Maks Polak (SAD/Austrija), Ben Šic (Nemačka) i Anja Lombart (Španija).

Festival Novi balkanski ritam  je, po ugledu na festival Bodi ritam u Hamburgu, zamišljen kao niz radionica i nastupa. Festival otvara koncert balkanske muzike Alice in WonderBand u četvrtak uveče, a u petak i subotu se dešava ukupno osam radionica telesne muzike, svaka u trajanju od sat i po vremena, sa domaćim i stranim predavačima. Petak je veče za Otvorenu scenu, na kojoj će imati prilike da nastupaju svi koji to žele. Fokus će biti na pevanju i telesnim perkusijama, a tu mogu da se pronađu i plesači, oni koji se bave folklorom, horskim pevanjem, ali i svi koji se bave world ili etno muzikom. U subotu uveče je prezentacija festivala, zajednički koncert učesnika i predavača. U nedelju se završava edukativni deo festivala sa dve radionice.

 

Kako bi se  Novi balkanski ritam uopšte održao, pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava koja traje do 16. juna, a svako ko priloži određenu donaciju može da se prijavi za neku od nagrada, odnosno radionica. Pogledajte ovde.

Ukoliko ste voljni i u mogućnosti da podržite ovaj festival možete to učiniti na sledeći način:

Primalac: Udruženje Loud Crowd, Đevđelijska 13
Svrha plaćanja: Donacija za Festival „Novi balkanski ritam“, broj kampanje: 11579
Šifra plaćanja: 288
Broj računa: 265-1740310002176-21 Raiffeisen banka AD Beograd
Poziv na broj (obavezno): 11579
U svrhu plaćanja 
upišite i željenu nagradu, ukoliko ste je izabrali.


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.