Pop-rok periskop

DODELA NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2020

17. 09. 2020.

Fondacija Milan Mladenović će i ove godine dodeliti nagradu za najbolju pesmu sa ex YU prostora. Proglašenje pobednika će se održati 21. septembra, na dan kada je Milan rođen, u Bitefartcafe Summer Stage-u, a publika će moći da prati preko kanala Fondacije.

Žiri, u sastavu Remi (Elemental), Srđan Gojković Gile i Darko Rundek, je odlučio da umesto 12 planiranih čak 14 pesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pesmu sa teritorije bivše Jugoslavije. Na konkurs je prijavljeno 319 pesama, a 243 su ispunile uslove (nisu se računale one na engleskom, instrumentali i pesme objavljene pre 30. juna 2019.). U najuži izbor su odabrali pesme koje su napisali neki već afirmisani autori kao Sara Renar, Magic Bush, Rebel Star, Sale i Sedlari, Buč Kesidi, dram. Ali tu su i nova imena poput recimo Nekud, Čao Portorož i drugih.

 

Milan u Brazilu 1994.

Dodelu će upotpuniti promocija reizdanja “Angel’s Breath” (na disku i prvi put na vinilu) koji su Milan i Mitar Subotić (Rex Ilusivii) uradili u Brazilu početkom 1994. godine. Kako Petar Janjatović piše u Ex-Yu rock enciklopediji, taj materijal je Milan okarakterisao kao “psihodelični samba rock sa balkanskim uticajima”.

Ovom prilikom premijerno će biti prikazan i kraći film koji je VHS kamerom snimljen tokom Milanovog boravka u Brazilu. Iste večeri će kraći nastup održati prošlogodišnji pobednici Artan Lili.

Poslušajte finaliste nagrade Milan Mladenović 2020. :

 

 

Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

 

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.