Klasična priča

Novogodišnji Baby Artysh koncerti

20. 12. 2021.

Program Baby Artysh podrazumeva interaktivne koncerte za bebe i decu uzrasta do tri godine i njihove roditelje. Ovog vikenda, 25.12. i 26.12 biće održana dva novogodišnja Baby Artish koncerta u Artget galeriji Kulturnog centra Beograda.

Program je zabavno-edukativnog karaktera i izvode ga visokoškolovani muzički izvođači. Koncerti traju oko 45 minuta i podrazumevaju pažljivo odabrane kompozicije klasične i dečije literature i autorske kompozicije pisane posebno za programe koncerata Artysh Lab- a. Deca i roditelji slušaju i učestvuju sa rekvizitima kao što su dečije udaraljke i šarene marame. Koncert vodi jedan od članova tima i provodi svoju publiku kroz niz aktivnosti i informacija o numerama koje se izvode.

Neda Aleksić, pijanistkinja i idejni tvorac ovog divnog projekta kaže da deca na ovim koncertima najviše uživaju u tome što i sami aktivno učestvuju tako što koriste jednostavne dečije instrumente poput zvečki i drvenih štapića. A pored interakcije sa roditeljima i izvođačima, značajno je i to što uspostavljaju igru i sa svojim vršnjacima. “Muzičke aktivnosti u ovako stimulativnom okruženju su ne samo lepe i zabavne, već i korisne. Istraživanja su pokazala da rana izloženost muzici i muzičkim aktivnostima ima brojne blagodeti u razvoju dece – poboljšane kognitivne sposobnosti, izgradnju neuronske mreže koja je u osnovi razvoja jezičkih veština, razvoj fine motorike kao i oslobađanje dopamina koji utiče na lučenje drugih hormona koji izazivaju osećaj sreće, euforije i imaju ulogu u sistemu nagrade i motivacije”, objašnjava Neda.

Termini su prepodnevnim satima su u 9:45 i 11:15 (subota), i u 10h i 11:30 (nedelja). Info i rezervacije putem mejla zvrc@artyshlab.org ili Viber aplikacije, porukom, na broj 0656686506. Učešće na koncertu je 800 RSD za jednog odraslog i dete.

Broj mesta je ograničen i obavezna je rezervacija. U skladu sa preventivnim merama u epidemiološkoj situaciji izazvanom virusom Korona, za prisustvo na koncertu je obavezno da odrasli koji dolaze sa decom dostave dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su preležali Kovid u prethodna dva meseca, kao i da koriste zaštitne maske tokom koncerta. Članovi tima koji izvode program ispunjavaju navedene uslove.

Artysh Lab možete pratiti na sledećim adresama:

WEB sajt: http://artyshlab.org/
FB stranica https://www.facebook.com/koncertizabebeidecu
Instagram: https://www.instagram.com/artysh.lab/


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.