Jazzmark

Majamisty Trio objavio je novi spot za numeru Longing: čežnja kroz crno-beli objektiv

29. 12. 2020.

Majamisty TriO: Longing

Mesec i po dana od objavljivanja spota za numeru Jungle sa albuma “Organic” (Mistyland, 2020), novosadski sastav Majamisty Trio (kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Lav Kovač i pijanistkinja Maja Alvanović), snimio je spot za Longing. Autor muzike je Ervin Malina, režiju, kameru i montažu potpisuje Mistyland production, a glavnu ulogu Lika Al Robei. “Ova ošamućujuća kompozicija koju su Majamisty Trio premijerno izveli letos u Novom Sadu bio je jedan od najlepših momenata Piano City festivala 2019” (Majamisty TriO i album “Organic”: dnevnik džez putovanja).

Džez kritičar Voja Pantić je u svom preciznom, ali i vizionarskom, osvrtu na Longing pisao za “Politiku” sredinom godine:

“Autor numere Malina (picikato) i Kovač (blagi reverb) definišu ritam koraka za pravu kinematografsku scenu. Neki dugačak most kojim prolazi glavna glumica u tom ritmu, desna ruka prati njenu žudnju, trileri šum reke koja protiče ispod. Završava se novim motivom u desnoj ruci, odgovarajući onom prvom sa više dinamike i ritmičkih pokleka.”

 

 

Majamisty Trio pojavio se prvi put na srpskoj i svetskoj sceni kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović pre tačno 10 godina. Alvanović je tada napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. Početkom 2021. objaviće i treći spot sa poslednjeg albuma.

Majamisty Trio foto: Olja Radmanović

U deceniju stala su tri objavljena albuma, Mistyland iz 2011. godine, Love iz 2014 i Organic iz 2020, brojni zapaženi nastupi na domaćim džez festivalima, sjajne recenzije i prikazi u relevantnim inostranim džez medijima, pa čak i uspešna distribucija CD-ova u dalekom Japanu i gostovanja na internacionalnim scenama, od Kijeva i Sofije, do Beča i Londona.

Njihov koncert “Open air studio” iz 2019. godine, od nedavno je uvršten u program Internacionalne medijske mreže Stingray DJazz TV.

Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.