Pop-rok periskop

Pop - Rok 40

14. 06. 2019.

Iako nam knjige, kao i muzika, trebaju svaki dan, 14. jun odnosno Noć knjige zgodan je izgovor da vam predložimo nešto fino za čitanje a i slušanje.

Ukoliko ste fan rock žanra i zanima vas koji su to bendovi menjali tok istorije, onda je pravi izbor ’’Pop – Rok 40 legendarnih izvođača i muzičkih grupa’’ u izdanju Kreativnog centra! Uz maštovite ilustracije autori Erve Gijmino i Žerom Masi u oko sat vremena provešće vas kroz muziku 20. veka, od Elvisa do Bijonse! Počeci, ključni albumi, prelomni datumi, imidž, značaj i muzički uticaji dobra su osnova za sve one koji vole i žele da saznaju više o rock’n’roll-u. Zašto je Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band bitan album, ko je najpoznatija njujorška punk pesnikinja, ko je na zidu napisao Kurt Kobejn odiše duhom tinejdžera (Smells like teen spirit) i još mnogo interesantnih činjenica.

Ukoliko ne stignete večeras da skoknete po ovu ili neku drugu knjigu, tu je naša plejlista ”Pop Rock 40” napravljena upravo po uzoru na bendove predstavljene u ovoj simpatičnoj knjižici za sve uzraste!

 

 


ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.