Pop-rok periskop

4. Festival muzičkog filma - Paralel Vision: Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš

29. 10. 2019.

Četvrto izdanje Festivala muzičkog filma odvijaće se od srede 30. oktobra do nedelje 3. novembra u Art bioskopu Kolarac.
Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi 10 celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.
Biopik o poslednjim danima kultnog džez trubača Četa Bejkera “Moje ludo srce” će otvoriti festival, a zatvoriće ga romantična muzička drama “London Town” čiji je lajtmotiv muzika kultnog britanskog sastava The Clash. Istog dana, u nedelju,  obeležiće se četiri decenije legendarnog pank rok albuma “London Calling” filmom “I Need a Dodge – Joe Strummer on the Run” (dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima Džoa Stramera, frontmena grupe The Clash).
Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija “Chuck Berry”, kao i australijskog benda Goubitvins “The Go Betweens – Baš ovde”.
Dokumentarni filmovi približavaju nam biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako da će se na programu naći i priča o kontroverznim segmentima života Majkla Džeksona “Napuštajući Nedođiju” 1 i 2 (nagrađenu Emijem).
Deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba (“Cavern club”) za koji se tvrdi da je kumovao uspehu Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena “The Rolling Stone – Priče sa ivice” 1 i 2. Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: “Gde su se otkotrljali rok magazini?”.
Projekcije se odvijaju svakog dana od 18:30 i 20:30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.
Kompletan program festivala i sadržaj filmova možete videti ovde.

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.