Pop-rok periskop

DODELA NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2020

17. 09. 2020.

Fondacija Milan Mladenović će i ove godine dodeliti nagradu za najbolju pesmu sa ex YU prostora. Proglašenje pobednika će se održati 21. septembra, na dan kada je Milan rođen, u Bitefartcafe Summer Stage-u, a publika će moći da prati preko kanala Fondacije.

Žiri, u sastavu Remi (Elemental), Srđan Gojković Gile i Darko Rundek, je odlučio da umesto 12 planiranih čak 14 pesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pesmu sa teritorije bivše Jugoslavije. Na konkurs je prijavljeno 319 pesama, a 243 su ispunile uslove (nisu se računale one na engleskom, instrumentali i pesme objavljene pre 30. juna 2019.). U najuži izbor su odabrali pesme koje su napisali neki već afirmisani autori kao Sara Renar, Magic Bush, Rebel Star, Sale i Sedlari, Buč Kesidi, dram. Ali tu su i nova imena poput recimo Nekud, Čao Portorož i drugih.

 

Milan u Brazilu 1994.

Dodelu će upotpuniti promocija reizdanja “Angel’s Breath” (na disku i prvi put na vinilu) koji su Milan i Mitar Subotić (Rex Ilusivii) uradili u Brazilu početkom 1994. godine. Kako Petar Janjatović piše u Ex-Yu rock enciklopediji, taj materijal je Milan okarakterisao kao “psihodelični samba rock sa balkanskim uticajima”.

Ovom prilikom premijerno će biti prikazan i kraći film koji je VHS kamerom snimljen tokom Milanovog boravka u Brazilu. Iste večeri će kraći nastup održati prošlogodišnji pobednici Artan Lili.

Poslušajte finaliste nagrade Milan Mladenović 2020. :

 

 

Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

 

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.