Pop-rok periskop

Zvuk i vizija koji menjaju svet

10. 01. 2017.

Кoliko je pojedinaca u davnim vremenima imalo viziju o svetu oko nas i iznad nas i koliko je njih zbog toga smatrano, pa u najblažem slučaju, malo ‘ćaknutim’? Počevši od one davne (strašne i sumanute) tvrdnje da je Zemlja zapravo okrugla… Ali, treba maštati jer neretko se dešava da baš proizvodi naših najluđih snova postaju mogući! Jedan od bezbroj primera je pustinjska planeta Tatuin koja je kao čista fantazija u Ratovima zvezda prikazana sa dva Sunca – Tatu I i Tatu II, da bi se pre izvesnog vremena ustanovilo da zaista postoje sunčevi sistemi sa dva Sunca! Кoliko je danas osoba ispred svog vremena, poznatih i onih ‘običnih’ ljudi, sa malo drugačijim pogledima na svet koji nailaze na čuđenje? I kako se izboriti sa osudama? Pa, jedan od načina je da kada ti neko kaže da si lud klimneš glavom i šapneš: ‘samo nemoj nikome da kažeš’! I naravno nastaviš da radiš po svom!

Danas smo odabrali dve osobe koje se uklapaju savršeno u ovaj opis. Prva je Frensis – glumica, jedna od mnogih neshvaćenih žena jednostavno rođenih u pogrešno vreme. Džon Beri je za nju, odnosno priču snimljenu po uzoru na njen život, napisao jednu od najlepših melodija ikada, koja će vas navesti da pogledate ovaj film ili dovesti do suza ukoliko ste ga nekada gledali.

Ako zamislimo da je planeta ClassicAll radio, a Frensis  Tatu I, onda Tatu II mora biti još jedan “vanzemaljac“! I zaista, on kao da jeste pao sa neke druge planete na ovu našu i učinio nam je beskrajno zanimljivijom! Reč je o, možda pogađate, Majoru Tomu, Zigiju Stardastu, Vojvodi ili jednostavno – o Dejvidu Bouviju. 8. januara 2017. obeležio bi svoj 70. rođendan, a godinu dana nakon što se preselio među zvezde prisetićemo ga se uz neprevaziđene melodije, pitanja i važne radijske poruke koju je zvezdani čovek slao klincima: let all the children boogie!

Кada je Dejvid Bouvi u pitanju original je uvek bolji od kopije, ali umetnici koji izvode njegovu muziku mu na divan način odaju počast interpretirajući na najrazličitije načine pesme koje su sada već postale klasici. Predlažemo vam zato nekoliko Bouvijevih portreta i njegovih refleksija.


ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.