Klasična priča

Звук и Визија Који Мењају Свет

Колико је појединаца у давним временима имало визију о свету око нас и изнад нас и колико је њих због тога сматрано, па у најблажем случају, мало ‘ћакнутим’? Почевши од оне давне (страшне и сумануте) тврдње да је Земља заправо округла… Али, треба маштати јер неретко се дешава да баш производи наших најлуђих снова постају могући! Један од безброј примера је пустињска планета Татуин која је као чиста фантазија у Ратовима звезда приказана са два Сунца – Тату I и Тату II, да би се пре извесног времена установило да заиста постоје сунчеви системи са два Сунца! Колико је данас особа испред свог времена, познатих и оних ‘обичних’ људи, са мало другачијим погледима на свет који наилазе на чуђење? И како се изборити са осудама? Па, један од начина је да када ти неко каже да си луд климнеш главом и шапнеш: ‘само немој никоме да кажеш’! И наравно наставиш да радиш по свом!

Данас смо одабрали две особе које се уклапају савршено у овај опис. Прва је Френсис – глумица, једна од многих несхваћених жена једноставно рођених у погрешно време. Џон Бери је за њу, односно причу снимљену по узору на њен живот, написао једну од најлепших мелодија икада, која ће вас навести да погледате овај филм или довести до суза уколико сте га некада гледали.

 

 

Ако замислимо да је планета ClassicAll радио, а Френсис  Тату I, онда Тату II мора бити још један ’ванземаљац’! И заиста, он као да јесте пао са неке друге планете на ову нашу и учинио нам је бескрајно занимљивијом! Реч је, можда погађате, о Мајору Тому, Зигију Стардасту, Војводи или једноставно – Дејвиду Боувију. 8. јануара 2017. обележио би свој 70. рођендан, а годину дана након што се преселио међу звезде присетићемо га се уз непревазиђене мелодије, питања и важне радијске поруке коју је звездани човек слао клинцима: let all the children boogie! Када је Дејвид Боуви у питању оригинал је увек бољи од копије, али они уметници који изводе његову музику се и не труде да га надмаше већ само да му одају почаст за песме које су сада већ постале класици! Предлажемо вам зато 5 Боувијевих портрета: први је сам Зиги, а осталих четири су његове песме у извођењу Лондонског Симфонијског Оркестра, Мајка Гарсона, квартета Бојана Зулфикарпашића и Филипа Гласа!


ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.