Jazzmark

Alice in WonderBand najavljuje: 7 1/2 dana pesme i ritma

30. 04. 2020.

Već na prvi pogled su privlačni zbog zvog svog neobičnog imena: Alice in WonderBand. Ovaj krajnje neobičan duo koji od zvuka uistinu stvara čuda, čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. I kao što im se imena rimuju, tako se i njihovi ritmični pokreti, ples i pevanje savršeno uklapaju. Prava muzičko-umetnička simbioza.

Alice in WonderBand: Marko Dinjaški i Ana Vrbaški. Photo by: Igor Stević

Alice in WonderBand je muzičko-pozorišna trupa poznata po tome što tradicionalnu muziku Balkana izvodi uz pratnju telesnih perkusija. Odnoseći se prema telu kao prema instrumentu, ovi umetnici na jedinstven način oživljavaju i oblikuju neke od najlepših pesama iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Albanije. Uzbudljiv i inovativni performans ne prikazuje samo njihovu kreativnost i veliki rad, već govori o tome kako život i umetnost dovesti u harmoniju sa prirodom.

U sve rečeno moći ćete da se uverite od večeras, prateći njihov YouTube kanal. Od 30. aprila u 18h pa do 07. maja u 23.59 biće dostupna pozorišna predstava (snimak iz Srpskog narodnog pozorišta) kao i ekskluzivni koncert koji su prošle nedelje Ana i Marko snimili u svom domu na Fruškoj Gori. Iza scene, značajnu podršku pružaju im režiserka Višnja Obradović i dizajner zvuka Goran Vujičin.

Takođe, na njihovom YouTube kanalu možete pratiti radionice ritma za decu pod nazivom „Detlići“. Svake subote i nedelje u 10h tu su dve nove radionice za decu od 6 do 12 godina, a i odrasle raspoložene za učenje kroz igru. U pitanju su pesme/brzlice/tapšalice, koje razvijaju muzičke sposobnosti, dikciju, koordinaciju pokreta, koncentraciju i pamćenje. Pesmice su u trajanju od minut, minut i po, a radionice 3 minuta.


Podržimo naše umetnike!

Zapratite njihov YouTube kanal, ili priložite donaciju na paypal.me/vrbaskiana.

 


Pratite nas na fejsbuku ClassicAll – all the classics you can handle

i na YouTube kanalu ClassicAll Radio

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.