Pop-rok periskop

4. Festival muzičkog filma – Paralel Vision: Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš

29. 10. 2019.

Četvrto izdanje Festivala muzičkog filma odvijaće se od srede 30. oktobra do nedelje 3. novembra u Art bioskopu Kolarac.
Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi 10 celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.
Biopik o poslednjim danima kultnog džez trubača Četa Bejkera “Moje ludo srce” će otvoriti festival, a zatvoriće ga romantična muzička drama “London Town” čiji je lajtmotiv muzika kultnog britanskog sastava The Clash. Istog dana, u nedelju,  obeležiće se četiri decenije legendarnog pank rok albuma “London Calling” filmom “I Need a Dodge – Joe Strummer on the Run” (dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima Džoa Stramera, frontmena grupe The Clash).
Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija “Chuck Berry”, kao i australijskog benda Goubitvins “The Go Betweens – Baš ovde”.
Dokumentarni filmovi približavaju nam biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako da će se na programu naći i priča o kontroverznim segmentima života Majkla Džeksona “Napuštajući Nedođiju” 1 i 2 (nagrađenu Emijem).
Deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba (“Cavern club”) za koji se tvrdi da je kumovao uspehu Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena “The Rolling Stone – Priče sa ivice” 1 i 2. Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: “Gde su se otkotrljali rok magazini?”.
Projekcije se odvijaju svakog dana od 18:30 i 20:30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.
Kompletan program festivala i sadržaj filmova možete videti ovde.
https://www.youtube.com/watch?v=Iqz2HzxZC3M

ClassicAll radio is a self-funded project and is completely dependant on your donations. Please consider donating if you like what we do.
1$ from each of our readers would be enough to cover all of our operational costs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.